Fotografi. Ordet får meg til å tenke. Hva er så spesielt med fotografiet?  

 

Jeg elsker de store spørsmålene som ikke så lett kan besvares. For meg handler det om å møte livet. Om å treffe mennesker. Om å oppdage og om å reise. De lengste reisene går ikke alltid over Atlanteren, men i meg selv. Fotografiet blir på denne måten et speilbilde. Nervene som ligger i våre speil har trollbundet meg i dette arbeidet. Jeg rett og slett elsker å være fotograf, kanskje aller mest fordi jeg egentlig ikke våger.

 

Jeg er utdannet med svennebrev og mesterbrev. Dette er din  trygghet. Den virkelige kunnskapen er kommet gjennom refleksjon og snart 30 år med kamera i hendene.

 

Jeg elsker tidløsheten - og finner inspirasjon i fortid og fremtid. Det handler om å miste seg selv noen sekunder. Mitt kamera er 70 år gammelt. Uten skjermer og lyder fanger det lyset gjennom linsen og tegner sin egen verden i negativet. 

Så fremkalles filmen og jeg søker videre sammen med musikk eller i stillhet. Når konsentrasjonen er dyp nok, begynner jeg å arbeide med lys, skygge og kontrast. Som små noter i lengselen etter å skape musikk.

 

For meg handler ikke fotografi om fotografi, like lite som at film handler om film eller at musikk handler om musikk. Det handler om noe annet. Det handler om deg, om meg, om livet, om døden, om hverdagen, om å våge, om kjærligheten og sorgen. Dette gjør fotografiet så stort og viktig.

Derfor er jeg fotograf.

Fotograf Ronny Østnes i aksjon i norsk natur

OM MEG

Her kan du laste ned Ronny Østnes sin CV

Hvorfor er jeg fotograf?